Monday, September 22, 2014

Kek Perkahwinan

Tempahan kek

Kek Perkahwinan Tema Hijau Pucuk Pisang
Terima kasih Liesa di atas tempahan kek ini tempoh hari dan
diucapkan Selamat Pengantin Baru kepada kedua-dua mempelai
Ros dan Md Noor.



































































Kek Perkahwinan

Kek Fondant
 
Sentuhan tanganku,tempahan dari Liesa .Terima kasih daun keladi
dan diucapkan Selamat Pengantin Baru.Semoga berbahagia hingga ke anak cucu.
 
Blueberry Cream Cheese Tartlets

Bahan Pastry
250gm butter
80gm gula icing
1 biji telur
1tsp esen vanilla
500gm tepung gandum

Cara Membuatnya:
1. Pukul butter dan gula icing,kemudian masukkan telur dan pukul lagi.
2. Masukkan tepung dan gaul sebati sehingga menjadi doh.
3. Tekan doh dalam acuan tartlets kecil.
4. Bakar separuh masak.
5. Masukkan blueberry filling dan tutup dengan cream cheese filling.
6. Buat corak di atas cream cheese filling.
7. Bakar semula lebih kurang 20 minit lagi- suhu 160 darjah celsius

Cream Cheese Filling

Bahan-bahannya:
250gm cream cheese
20gm butter
50 gm gula castor
1 biji telur
25gm whipping cream
15gm tepung gandum

Cara Membuatnya:
1. Putar cream cheese, butter dan gula castor hingga licin.
2. Kemudian masukkkan telur dan whipping cream.
3. Akhir sekali masukkan tepung gandum.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...